У Львові відкрили відділення дитячої кардіохірургії

 Львівській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги відкрили кардіохірургічне відділення для дітей, наразі єдине в Західній Україні.

Про це під час брифінгу розповів директор лікарні Олег Самчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Раніше в цій лікарні не оперувалися дітки, але ми побачили, що до нас почали звертатися маленькі пацієнти з різними вадами серця і зрозуміли, що нам потрібне відкриття дитячої кардіохірургії. Спочатку ми оперували на площах дорослого відділення, на тих же ліжках. Але дитинство має бути окремо, бо це інший напрямок. Тому в нас виникла потреба у цьому відділені. І ось завдяки нашим благодійникам ми зробили перші 6 палат для дітей», – зазначив Самчук.

У Львові відкрили відділення дитячої кардіохірургії

За його словами ці палати повністю зроблені так, щоб маленькі пацієнти були у безпеці, бо дитяча кардіохірургія – це одна з найтяжчих галузей в медицині. Зараз зроблено 6 палат – одна із них у морському стилі, на стіні іншої зображений Еверест, щоб надихнути діток мріяти і втілювати мрії після одужання, наголосив Самчук. Палати відремонтовано коштом підприємців, які об’єдналися, щоб створити відділення. Ще 5 палат в процесі ремонту, додав він.

Кілька останніх років дитячої кардіохірургії в Західній Україні не було. Єдиний варіант врятувати дитину із вадою серця – везти в Київ або за кордон. У серпні 2020 у лікарні швидкої почали оперувати діток із вадами серця. Донині було виконано 50 таких втручань, а за два останні тижні – 26.

До Львова прибули лікарі із Novick Cardiac Alliance (США), які навчають персонал лікарні та допомагають в організації роботи. Сьогодні, 19 листопада, – останній день американської місії в лікарні. За два тижні прооперовано 26 дітей, консультації отримали більше 20. Уже заплановано наступний візит до Львова – за кілька місяців. Наступного року їх буде 4.

У лікарні повідомили, що ставлять перед собою мету – 200 операцій на рік, оскільки питання дитячої кардіохірургії дуже актуальне в Україні. Лише на Львівщині щороку народжуються сотня діток із вадами серця. І зараз лише на Львівщині тисяча діток потребують таких операцій.

Підписуйся на наш FacebookInstagramTelegram.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: