У Львові вперше в Україні з аукціону продали компост

Компост, який виготовляють із харчових і садових відходів у Львові, вперше сьогодні продали на аукціоні через систему Prozorro. Про це повідомили квітня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.

Так, 50 тонн продукту, який виготовляють із харчових і садових відходів, продали за 15 тис. 450 грн. Ці кошти скерують на закупівлю кисню для однієї із львівських лікарень.

ʺЄ помітна різниця між тим компостом, що був у нас півтора роки тому, і зараз. Зараз ми в місяць приймаємо до 100 тонн відходів.

Якщо говорити про процедуру загалом, то з того моменту, як до нас потрапляє органіка – харчові та садові відходів – цикл займає близько двох місяців. Компост, що ми продали – це та органіка, яку ми заклали два місяці тому. Кожну партію виготовленого компосту однозначно аналізують. Компост – це все-таки відходи, які залежать від пори року, температури та інших чинників. Тому кожного разу у нас буде виходити у підсумку різний продукт. Ми намагаємось так балансувати, щоб виробити конкретну рецептуру, яка буде постійно. Але так чи інакше кожна рецептура відрізняється. Компост чудово можна використовувати в сільському господарстві для удобрення зелених насаджень. Це нормальний та якісний продукт.

Ми вперше продаємо компост. Є фірма, яка бажала його у нас придбати, а ми були готові його продати. В Україні такого продукту немає. Крім нас його більше ніхто не виробляє. Тому визначити ціну на цей компост за якісними та кількісними показниками досить складно. Стартова ціна, про яку ми домовились, була 300 грн, але, у будь-якому випадку, вартість має визначити ринок. Саме тому ми виставили його на Prozorro.

Я думаю, аукціони ми будемо однозначно проводити час від часу. Ми виручили цього разу 15450 грн. За ці кошти ми плануємо купити кисень в одну із лікарень міста Львова. Йдеться про більш як 1 тонну кисню.

Ми плануємо і надалі популяризувати компост. Переможець торгів – агрофірма ʺКолосʺ займається також наукової діяльністю, вони спеціалізуються на біопрепаратах, надають послуги з компостування по всій Україніʺ, – розповів директор ЛКП ʺЗелене містоʺ Святослав Євтушенко.

Нагадаємо, 5 квітня ЛКП ʺЗелене містоʺ вперше в Україні оголосило про продаж компосту з органічних відходів через відкритий аукціон, встановивши гранично мінімальну ціну 300 грн за 1 тонну продукту. Так, упродовж 15 днів усі охочі мали можливість подати свої цінові пропозиції і прибрати 50 тонн компосту. Подання пропозицій завершилося о 20.00 год. 19 квітня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)
Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: