У Львові безкоштовно чіпуватимуть собак у всіх районах

ЛКП «Лев» спільно з Аnimal.ID упродовж серпня виїжджатиме в райони Львова для безкоштовного чіпування собак. Процедуру проводитимуть ветеринари клініки ЛКП по четвергах, п’ятницях, суботах з 17:00 до 19:00.

У Львові безкоштовно чіпуватимуть собак у всіх районах

Як повідомила прес-служба ЛМР, для того, щоб безкоштовно прочіпувати своїх собак, львів’янам необхідно мати:

  • власний паспорт;
  • ветеринарний паспорт собаки з дійсною відміткою про проведення вакцинації від сказу;
  • захисну маску.

Також собака повинен бути зареєстрований в електронному муніципальному реєстрі тварин Львова і мати муніципальний жетон. У разі відсутності такої реєстрації, її можна буде провести на місці чіпування. Проте, аби зекономити час, у ЛКП «Лев» радять власникам тварин провести реєстрацію завчасно на сайті комунального підприємства.

У ЛКП «Лев» ZAXID.NET уточнили, що безкоштовне чіпування відбувається в межах акції британського благодійного фонду Dogs Trust Worldwide, який виділив для цього 5000 чіпів. У січні ЛМР оновила правила утримання і поводження з домашніми тваринами, згідно з якими реєстрація та чіпування собак львів’ян є обов’язковими.

До кінця року триватиме перехідний період, під час якого власники тварин можуть провести реєстраційні процедури. Якщо вони не встигнуть скористатися безкоштовним чіпуванням, за цю послугу доведеться заплатити від 320 (у ЛКП «Лев») до 800 грн (у приватних ветклініках).

Чіпування передбачає ін’єкцію чіпа розміром кілька міліметрів під шкіру пса біля холки. Чіп буде непомітним, дані з нього можна буде лише зчитати спеціальним пристроєм. Чіпування використовують у багатьох країнах як найефективніший спосіб знайти власника загубленої тварини.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: