У Кремлі попередили, що вступ України до НАТО погіршить ситуацію на Донбасі

Спікер Кремля Дмитро Пєсков вважає, що в питанні приєднання України до НАТО «не можна абстрагуватися від думки людей».

Спікер Кремля Дмитро Пєсков заявив, що вступ України до НАТО погіршить ситуацію на Донбасі. Про це 6 квітня повідомляє російський ТАСС.

За словами Пєскова, приєднання України до Альянсу є «неприйнятним для жителів «Донецької та Луганської народних республік».

Спікер Кремля вважає, що в питанні приєднання України до НАТО «не можна абстрагуватися від думки людей», які залишаються на окупованих Росією територіях Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, сьогодні Президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом заявив, що вступ України до Альянсу є єдиною можливістю завершити війну на Донбасі. За словами глави держави, надання Києву плану дій щодо членства в НАТО стало б «справжнім сигналом для РФ». Столтенберг, зі свого боку, зазначив, що НАТО твердо підтримує суверенітет і територіальну цілісність України.

Україна активізувала співпрацю з НАТО 2014 року на тлі окупації Криму Росією і збройного конфлікту на Донбасі. Наприкінці 2014 року Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає відмову України від політики «позаблоковості». Відповідно до Воєнної доктрини України, ухваленої 2015 року, поглиблення співпраці з НАТО є пріоритетним завданням.

7 лютого 2019 року український парламент ухвалив закон про внесення в Конституцію положення про стратегічний курс держави на набуття повноправного членства України у Європейському союзі та Організації Північноатлантичного договору. Закон набув чинності 21 лютого.

У 2018 році НАТО визнав за Україною статус країни-аспіранта – кандидата на членство в Альянсі.

У 2020-му Україна набула статусу партнера розширених можливостей.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

 
Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: