У «жовтій» зоні Львова продовжують діяти обмеження для невакцинованих

Обмежувальні заходи, які діяли під час перебування Львівщини в «червоній зоні епіднебезпеки, діють і зараз під час «жовтої» зони.
 

Тому люди без хоча би однієї дози вакцини не зможуть потрапити в заклади громадського харчування, відвідувати громадські заходи тощо. Про це на брифінгу щодо епідситуації на Львівщині наголосив регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусної інфекції у Львівській області Олег Когут.

Джерело і фото Galinfo

«Для роботи та відвідування закладів у «жовтій» зоні достатньо отримати хоча б одне щеплення та мати хоча б «жовтий» внутрішній COVID-сертифікат або тимчасово довідку 063-О, видану лікарем, який проводив щеплення. Також за рекомендацією МОЗ можуть бути негативний результат ПЛР або експрес-тесту на визначення антигена (чинний 72 години), чи сертифікат про одужання від COVID-19 (чинний 105 днів із дати встановлення діагнозу).

Наголошуємо, що вакцинація – це єдиний специфічний і найдієвіший метод захисту. І не зважаючи на святковий період, не можна нехтувати своєю безпекою. Усіх вакцин в області є достатньо і будь-якою з них можна провакцинуватися», – зазначив Олег Когут.

Окрім того, він також розповів, що у багатьох країнах Європи зараз фіксують зростання захворювань на коронавірус,  викликаних, в тому числі штамом «Омікрон».

«Як показує попередній досвід, до нас це може дійти за три-чотири тижні. Так, клінічна картина хвороби при «Омікроні» не така важка, як, наприклад, при  штамі «Дельта», але «Омікрон» більш заразний, тому, відповідно, швидше поширюється», – додав Олег Когут.

Підписуйся на наш FacebookInstagramTelegram.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: