У гірських районах Франківщини облаштують гірський патруль

Про це йшлося під час зустрічі голови районної державної адміністрації Василя Бровчука з представниками окремої гірсько-патрульної роти Національної гвардії України, яка базуються на території Івано-Франківської області.

За словами представника підрозділу, діяльність окремої гірсько-патрульної роти базується на основі досвіду колег сусідніх європейських держав, зокрема Румунії. У разі розміщення на території району такого пункту, спільно у взаємодії з поліцією та іншими службами підрозділ зможе виконувати завдання з охорони громадського порядку не тільки в населених пунктах, але і на гірський місцевості. На даний час у резерві військової частини знаходяться  спецтехніка, зокрема, високопрохідні вантажні та легкові автомобілі, снігоходи та гірськолижне спорядження, квадроцикли та інше обладнання, які  можна використовувати під час виникнення надзвичайних ситуації у важкодоступних гірських населених пунктах. Це значно допоможе рятувальникам та територіальним громадам району.

На переконання керівника району, розміщення пункту гірсько-патрульної роти на території Верховинщини є позитивним чинником, оскільки район є туристичним, зі складним рельєфом та маршрутами. Численні туристичні групи та поодинокі мандрівники часто потребують допомоги в горах. Тому підрозділ, в разі потреби, зможе бути задіяний для надання допомоги, пошуку чи в інших цілях.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: