Україна піднялася в рейтингу сприйняття корупції

За 2020 рік Україна набрала три бали в Індексі сприйняття корупції за минулий рік СРІ-2020 – рейтингу, за яким бізнес оцінює корумпованість держави. Про це повідомляє “BBC News Україна”.

Indeks spryjnyattya korupcii
Фото: скріншот

Це прогрес, хоч і невеликий – у 2019 році Україна втратила два бали, але змогла зараз це надолужити.

Та попри це країна залишається на досить низьких позиціях серед сусідів та інших держав світу – у другій сотні.

“Плюс три бали: тимчасовий успіх України в Індексі сприйняття корупції-2020. Маємо 33 бали зі 100 [можливих] у СРІ-2020. Україна на 117 місці зі 180 країн”, – йдеться у повідомленні Transparency International Ukraine, яка залучена до рейтингу.

У самому рейтингу 100 – означає відсутність корупції в державі, 0 – повну корумпованість (тобто, чим більше балів, тим краще).

“Поруч із нами у рейтингу Єгипет, африканська Есватіні (Свазіленд), Непал, Сьєрра-Леоне та Замбія – всі ці країни так само у CPI-2020 набрали по 33 бали”, – додають там.

Майже всі сусіди України, окрім Росії, мають кращі позиції у рейтингу: “З-поміж сусідів найближча до України Молдова – 34 бали та 115 місце (+2 бали). Так само покращили свої показники у порівнянні з минулим роком європейські автократії Білорусь (47 балів, 63 місце) та Росія (30 балів, 129 місце). Остання залишається єдиною країною, яку з-поміж сусідок, випереджає Україна”.

Румунія та Угорщина набрали по 44 бали та посідають 69 місце.

А світовими лідерами є Нова Зеландія та Данія – по 88 балів зі 100.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: