Сцену Львівського оперного театру модернізують за 2 млн доларів

Львівська національна галерея мистецтв імені Б.Г. Возницького уклала договір із приватною підприємицею Наталією Семченко на виготовлення проєкту мультифункціонального мистецького простору. Проєктно-кошторисна документація коштуватиме галереї 3,6 млн грн.

Про це повідомляють Наші гроші.Львів.

Розроблення документації фінансується державним інвестиційним проєктом, а головним розпорядником зазначено Міністерство культури та інформаційної політики.

Загалом у бюджеті Львівщини передбачено державних інвестиційних проєктів на 277 млн грн. Серед них найбільшими є модернізація сцени Львівського оперного театру (54,5 млн грн) та реставрація головного корпусу Львівського національного університету ім. І. Франка (36 млн грн).

Роботи виконуватимуть у три стадії. Спершу техніко-економічне обґрунтування: проведуть інженерне обстеження прилеглих будівель та археологічні дослідження. Згодом виготовлять проєкт та робочу документацію. Завершать роботу до кінця 2021 року.

Передбачається влаштування пасажу та покриття у внутрішньому дворі на вул. Стефаника, 3. А ще побудують будівлю фондосховища із підвальними приміщеннями. Також передбачать місце для проведення презентацій, виставок, майстер-класів, прес-конференцій.

Будівля, ймовірно, матиме 3 поверхи, але поверховість уточнять після отримання містобудівних умов та обмежень. У фондосховищі потрібно забезпечити температурно-вологісний режим. У будівлі передбачать вантажний та пасажирський ліфти, систему сигналізації та систему пожежогасіння, заснованої на принципі витіснення повітря інертним газом.

Окрім переможця, участь у торгах взяли ще два учасники: ТОВ «Інститут проектування Комфортбуд» та ПП «Галич-центр». Пропозиція першої фірми була на 1 гривню дешевшою. Але тендерний комітет відхилив учасника. Компанія не наклала на пропозицію кваліфікований електронний підпис (КЕП).

Очікувана вартість закупівлі становила 3,97 млн грн, тому економія на тендері становить 9,6%.

Приватна підприємиця Наталія Семенченко зареєстрована у Львові, а її основним видом діяльності є діяльність у сфері архітектури. Окрім Семенченко, над проєктом працюватимуть два архітектори, шість інженерів-проєктувальників та експерт.

З початку 2020 року Наталія Семенченко підписала 11 договорів на 5,5 млн грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: