Суд зобов’язав Генпрокурора порушити справи про держзраду двох нардепів

Печерський райсуд Києва зобов’язав генпрокурора Ірину Венедіктову відкрити кримінальні справи про держзраду проти народних депутатів Олександра Дубинського ( «Слуга народу») і позафракційного Андрія Деркача.

Як повідомляє Центр протидії корупції, він звернувся до Генпрокурора з заявою проти Дубинського і Деркача ще в жовтні після того, як нардепи на спільній прес-конференції «безпідставно заявили» про необхідність розслідування нібито корупції кандидата в президенти США Джо Байдена, а також ініціювали створення в Раді відповідної Тимчасової слідчої комісії. Як вказав ЦПК, враховуючи стратегічні відносини України і Штатів, такі дії можна розцінювати як державну зраду. А уряд США відкрито назвав Деркача російським агентом, який вже 10 років діє в Україні і також займався втручанням у вибори президента США. Однак тоді Офісі генпрокурора відмовився заводити справу, пославшись на відсутність доказів про вчинення злочину. Тоді ЦПК оскаржило рішення прокуратури в Печерському райсуді, і він зобов’язав порушити справи проти Дубинського і Деркача. ЦПК також повідомляє, що суд зобов’язав відкрити справу проти Дубинського за нібито недостовірне декларування.

«Те, що Венедиктова не відкрила провадження, ще раз доводить її заангажованість і необ’єктивність. А також те, що зняття депутатської недоторканності було фактично фейковим, адже все зосереджено в руках Генпрокурора, яка зараз, на жаль, керується не вимогами законодавства, а лише вибірковою політичною доцільністю», – заявили в ЦПК.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: