Суд засудив Стерненка до 7 років в’язниці

Активіста Сергія Стерненка засудили до семи років і трьох місяців позбавлення волі у справі про викрадення людини.

Відповідне рішення оголосив Приморський районний суд Одеси 23 лютого. Згідно з вироком суду, у Стерненка також конфіскують половину майна. Активіста візьмуть під варту прямо у залі суду.

Вирок Сергію Стерненку: 7 років з конфіскацією половини майна

 

24 квітня 2015 року новообраного депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича викрали п’ятеро чоловіків і катували, вимагаючи відмовитися від мандата, який він мав отримати 30 квітня. Після того як Щербича відпустили, він звернувся в поліцію.

Через пів року за підозрою у викраденні людини заарештували Сергія Стерненка, який тоді був лідером одеського осередку Правого сектора, і його соратника Руслана Демчука. Разом із ними за підозрою в хуліганстві і насильстві щодо працівника прокуратури затримали лідера одеського Автомайдану Євгена Резвушкіна.

Апеляційний суд дозволив Стерненку вийти під заставу в розмірі 60 тисяч гривень. Цього ж дня гроші на заставу зібрали і Стерненка та Демчука звільнили з-під варти.

За словами Сергія Стерненка, справа базується лише на свідченнях Щербича. Також активіст заявив, що його звинувачують в незаконному зберіганні зброї, хоча він добровільно віддав поліції свій стартовий пістолет під час обшуку в 2015 році.

Сергій Стерненко також підозрюється в умисному вбивстві і незаконному носінні зброї: в 2018 році на нього напали Олександр Ісайкул і Іван Кузнєцов, останній внаслідок опору активіста помер від удару ножем. 29 січня 2021 року Стерненка відпустили на поруки народного депутата від фракції Голос Романа Лозинського.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: