Суд заарештував 40 млн грн на рахунках компаній родичів Медведчука та Козака – ДБР

Суд арештував корпоративні права і рахунки компаній, що належать родичам Віктора Медведчука та Тараса Козака – нардепів, яких підозрюють у державній зраді. Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань. На заарештованих рахунках знаходилось понад 40 млн грн.

У ДБР розповіли, що 4 травня провели чергові обшуки на шести об’єктах, пов’язаних з родинами депутатів, на Київщині та Львівщині. Слідчі дії проводять в межах кримінального провадження за підозрою у зловживанні владою та порушенні правил охорони або використання надр та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом (ст. 364, ст. 240, ч. 2 ст. 209 КК України). 

Під час обшуку вилучили цінні картини, предмети антикваріату та інші коштовності. 

До цього ДБР проводила обшуки на 22 об’єктах на Львівщині, які належать родичам нардепів, 27 квітня. Під час обшуку в одній з квартир, що належить дружині Тараса Козака, слідчі вилучили понад 108 тис. доларів США, 8,5 тис. євро, 18,6 тис. російських рублів, документи на об’єкти нерухомості та банківські картки.

В Офісі генпрокурора також повідомили, що у хатньої робітниці підозрюваного в держзраді нардепа Віктора Медведчука під час обшуку вилучили 467 тисяч доларів США та 87 тисяч євро.

Медведчука і Козака підозрюють у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ. Також Медведчук фігурує у справі про воєнні злочини.

Під час обшуку 18 квітня на Київщині поліція виявила близько 100 картин, антикварні речі, що належать родині Медведчука, а також мисливську гвинтівку, пістолет «BUL», 20 швейцарських годинників, золоті та срібні монети, золоті статуетки, яйця «Фаберже».

Також суд заарештував 154 об’єкти рухомого і нерухомого майна Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко: серед них 32 квартири, 30 земельних ділянок, 26 автомобілів, 23 будинки, 17 паркомісць та моторна яхта.

Підписуйтеся на наш Telegram – “LEMBERG NEWS” .

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: