Служба у справах дітей у Львові запустила онлайн-сервіс, де можна повідомити про дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах

На сторінці Львівської міської ради в рубриці управління «Служба у справах дітей» та у телеграмі чат-боту SuSD_LMR мешканці міста можуть повідомляти про батьків чи законних представників, які неналежно виконують батьківські обов’язки з виховання дитини.

«Складні життєві обставини, в яких перебуває дитина, це умови, що негативно впливають на життя дитини, стан її здоров’я та розвиток. Це коли батьки чи законні представники не забезпечують дитину необхідним харчуванням, не здійснюють належного медичного догляду. Отримання таких повідомлень надасть можливість допомогти сім’ї справитись з труднощами, підвищити виховний потенціал батьків, тим самим забезпечить право кожної дитини на належне виховання та зростання у сім’ї», — зазначили в управлінні «Служба у справах дітей» ЛМР.

Повідомити про дитину в складних життєвих обставинах можна, заповнивши анкету, або зателефонувавши в управління «Служба у справах дітей» за тел.: 297−58−83, або ж у Львівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за тел.: 254−61−28 (-29).

«Проте трапляються випадки, коли невідкладно потрібно реагувати на ситуацію, що зможе врятувати дитині життя. Це коли батьки чи інші законні представники чинять насильство над дитиною, жорстоко поводяться з нею або існує така загроза. Коли залишають дитину під наглядом осіб з наявними ознаками алкогольного чи наркотичного сп’яніння, під дією психоактивних речовин, чи інші обставини, що можуть призвести до загрози життю та здоров’ю дитини.

Тому, якщо Вам стало відомо про загрозу для життя або здоров’я дитини, що може призвести чи призвело до тяжких наслідків для дитини, просимо вас невідкладно повідомляти органи Національної поліції України за тел.: 102″, — додають в управлінні «Служба у справах дітей» ЛМР.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: