Садовий анонсував посилення карантинних обмежень у Львові. За його словами ситуація гірша, ніж була минулого року

У Львові з кожним днем зростає кількість госпіталізованих з коронавірусом. У зв’язку з цим, у місті планують ввести нові карантинні обмеження.

Міська комісія ТЕБ та НС 8 жовтня вже дещо посилила карантин. Зокрема, з 18 жовтня учні 5 – 11 класів та студенти переходять на дистанційне навчання.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, у місті збільшується кількість госпіталізацій пацієнтів із COVID-19.

“Ситуація виглядає гіршою, ніж була минулого року в цей час. Сьогодні по обіді проведемо комісію з надзвичайних ситуацій. Будуть нові обмеження”, – додав мер.

Він зауважив, що в обласній дитячій лікарні станом на 13 жовтня перебуває 36 дітей. Тож до прийому маленьких пацієнтів у Львові почали готувати лікарню на вулиці Орлика.

Загалом станом на 13 жовтня у лікарнях міста перебувають 704 хворі на коронавірус. 13 жовтня госпіталізували 103 людини, а виписали 51 пацієнта.


Кількість госпіталізованих з коронавірусом у Львові / Фото Андрія Садового.

За інформацією пресслужби ЛОДА, захворюваність на коронавірус в області також не спадає. Водночас завантаженість лікарень Львівщини щодня стрімко збільшується. Зараз у стаціонарах лікуються майже 2500 пацієнтів, а в реанімаціях перебувають 163 хворі.

За словами керівника обласного управління охорони здоров’я Ореста Чемериса, кількість госпіталізованих на 100 тисяч населення вже перетнула показник 60%. Кожен другий тест на коронавірус – позитивний. У понад 95% інфікованих хворобу викликав саме штам Дельта.

“Кожна чергова хвиля захворюваності зумовлена мутацією вірусу. Якщо весною пік був спричинений британським Альфа-штамом, то зараз ми говоримо про Дельту”, – додав посадовець.

Чемерис зауважив, що така ситуація з коронавірусом наблизила Львівщину до червоної зони. Введення в області найжорсткіших обмежень – питання кількох днів.

Адаптивний карантин в Україні
Що відомо про адаптивний карантин в Україні / Джерело: МОЗ / Інфографіка 24 каналу

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: