Реконструкція вул. Бандери триває: зауваження до проектних рішень опрацьовують

Реконструкція вул. Степана Бандери триває. Зараз підрядна організація ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» на ділянці від вул. Чупринки до вул. Карпінського завершує влаштування дорожнього покриття, від вул. Карпінського до вул. Антоновича – облаштовує каналізаційний колектор, а на ділянці від вул. Городоцької до вул. Героїв УПА – завершила демонтаж трамвайної колії і дорожнього покриття та розпочала влаштування водопроводу. З огляду на зауваження до певних проектних рішень, міський голова Львова Андрій Садовий сьогодні провів робочу нараду із залученням усіх дотичних служб і проектантів та оглянув стан виконання ремонтних робіт.

«На вул. Бандери ми провели нараду всіх проектних груп, бо від початку те, як вулиця має виглядати після ремонту, це була ідея наших колег із Німеччини, потім «Інститут просторового розвитку» дав свою візію, а вже переможець на проектування – наш львівський інститут – цей проект реалізував у життя. Є низка зауважень. На всі ці зауваження треба дати мудрі відповіді. Все, що можна виправити, треба виправити. По деяких питаннях буде дискусія. Я зацікавлений у тому, щоб вул. Бандери була ідеальною, і все це буде виправлено на той час, коли дорога буде зроблена. Це все живий процес, бо жоден проект не може бути досконалим. Є ДБНи, які робляться під широкі магістралі, а не враховують специфіки, наприклад, такого міста, як Львів. Часто ми самі є новаторами і подаємо ідеї, які потім на рівні держави вже стають аксіомами.

Наразі це все в роботі, але вул. Бандери має бути однією з найкращих у місті, враховуючи важливість її для Львова. Тут ми повинні поєднати і дорогу, і трамвай, і пішохідну частину, і велоінфраструктуру. Ми маємо план до вересня завершити основний об‘єм робіт. Наразі все йде за графіком. Приємно, що від вул. Федьковича до вул. Городоцької ми будемо мати новий приклад поєднання трамвайної колії, велоінфраструктури та пішохідної частини. Цього раніше не було. Цей район отримає нове дихання, враховуючи такі великі інвестиції від громади Львова», – повідомив мер Львова Андрій Садовий.

За інформацією ЛКП «Львівавтодор», станом на 27 квітня на вул. С. Бандери виконано такі ремонтні роботи:

Демонтаж трамвайних колій – 2762,78 м. п.
Демонтаж бруківки – 6347 м2
Демонтаж тротуарної плитки 30х30 – 1500 м2
Демонтаж бордюра з природного каменю – 2500 м. п.
Влаштовано каналізаційний колектор Ø 1200 – 566 м.п. – 57%
Влаштовано каналізаційний колектор Ø 1000 – 28 м.п.
Влаштовано каналізаційний колектор Ø 630 – 58 м
Влаштування водопроводу Ø 225 – 1390 м. п.
Влаштування водопроводу Ø 110 – 39 м.п.
Влаштовано каналізаційні камери – 27 шт.
Влаштування колодязів – 11 шт.
Влаштовано пожежний гідрант – 2 шт.
Влаштування корита і основи з піску – 320 м. п.
Влаштування щебеневої основи – 320 м. п.
Монтаж трамвайної колії – 584м
Замощення бруківкою – 1067м2
Влаштування бордюра з природного каменю – 317 м. п.
Влаштування бетонного бордюра – 544 м.п.
Влаштування фундаментів під опори – 5 шт.
Зокрема, на ділянці від вул. Чупринки до вул. Карпінського завершують роботи з влаштування дорожнього покриття. Підрядник проводить замощення трамвайної колії, стелить бруківку, бордюри, замощує хідники. Натомість на ділянці від вул. Карпінського до вул. Антоновича облаштовують каналізаційний колектор.

На ділянці від вул. Городоцької до вул. Героїв УПА завершили демонтаж трамвайної колії та дорожнього покриття і розпочали влаштування водопроводу, прокладають каналізаційний колектор, після чого буде підключення до будинків.

«Від вул. Городоцької до перехрестя з вул. Федьковича буде пішохідна зона, де їздитиме лише трамвай. Останню ділянку – від вул. Героїв УПА до вул. Антоновича – візьмемо в роботу трохи пізніше, коли дійдемо мощенням до цих вулиць, і зробимо перехрестя з вул. Федьковича, щоб відновити рух транспорту», – розповіла Оксана Єстеферова, директорка ЛКП «Львівавтодор».

За її словами, над зауваженнями, які є до проектних рішень, працюють. Деякі вже виправлені, деякі – в роботі.

Зокрема, як повідомив інженер з інженерних мереж ТзОВ «Онур» Віктор Онищук, на перехресті вул. Бандери і вул. Професорської роботи призупинені. Там має бути пішохідна зона. Зараз проектанти опрацьовують кінцеве рішення щодо цього вузла.

«Традиційно найскладнішими роботами є заміна інженерних мереж. На ділянці від вул. Чупринки практично завершили прокладання каналізаційного колектора і на 90% закінчено підключення абонентів, тривають роботи з облаштування дорожнього одягу і тротуарів», – додав Віктор Онищук.

Нагадаємо, проектно-кошторисна документація на реконструкцію вул. С. Бандери була розроблена в 2020 році проектною організацією ТзОВ «ТрамДорПроект» на замовлення ЛКП «Львівавтодор».

Проектом реконструкції вул. С. Бандери передбачається: повне розбирання дорожнього одягу, трамвайних колій і тротуарів; зрізка зелених насаджень, які попадають в межі виконання робіт; реконструкція всіх інженерних мереж, згідно з наданими технічними умовами служб міста; влаштування проїзної частини і суміщених з нею нових трамвайних колій посередині вулиці; влаштування контактної мережі трамвая, вуличного електроосвітлення; влаштування вздовж проїзної частини з обох боків велосипедних смуг та, на окремих ділянках, – велосипедних доріжок; влаштування кишень для машин швидкої допомоги, аварійних служб та тимчасової стоянки машин мешканців будинків; влаштування тротуарів і пішохідних зон з забезпеченням умов для пересування маломобільних груп населення; благоустрій вуличного простору.

Загалом буде відремонтовано всю вулицю, протяжність якої 1,05 км. Замостять вулицю бруківкою. Виконуватиме роботи ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» на замовлення ЛКП «Львівавтодор». Загальна вартість реконструкції, згідно з договором підряду, укладеним між ЛКП «Львівавтодор» та ТзОВ «Онур», – 209 499 990 грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: