Підприємців, які працюватимуть на вихідних, штрафуватимуть, – ЛОДА

Міський голова Львова Андрій Садовий сказав, що в місті не впроваджуватимуть «карантин вихідного дня».

Підприємців, які працюватимуть під час «локдауну вихідного дня», штрафуватимуть, відповідно до постанови Кабінету міністрів України. Про це на брифінгу сьогодні, 13 листопада, повідомив заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень, пише Твоє місто.

«Кабмін опублікував постанову, якою скасував адаптивний карантин та ввів локдаун вихідного дня. Від сьогодні обласні, міські, районні комісії ТЕБ і НС не можуть приймати рішення щодо введення обмежувальних заходів», – каже він.

Водночас напередодні міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що місто не підтримує постанову та готує позов до суду проти відповідного рішення. Окрім цього, працівники ресторанної галузі зможуть отримати юридичну підтримку на гарячій лінії Центру підтримки підприємництва за телефоном 1580, яка консультуватиме в разі виникнення непорозумінь. Також місто сформує мобільні юридичні групи, які надаватимуть їм оперативну допомогу і звернеться до поліції, аби правоохоронці не штрафували підприємців.

Заступник голови ЛОДА Тарас Грень вважає, що за відкриті заклади в період карантину вихідного дня штрафуватимуть саме особу-підприємця, а не людину, яка дозволяє робити «незаконні дії», маючи на увазі міського голову Львова Андрія Садового.

«Я не думаю, що особу, яка закликає робити незаконні дії , будуть притягувати до відповідальності. Але, коли підприємець буде порушувати закон, на сьогодні – це постанова уряду, то органи Нацполіції можуть оштрафувати підприємця, а не особу, яка закликає до порушення закону», – додав він.

Адвокат, партнер юридичної фірми Dexis Partners, старший викладач Школи права УКУ Іван Городиський у коментарі Тvoemisto.tv пояснив, що кожен заклад повинен вирішувати на власний розсуд, чи йому продовжувати працювати, але прийняте рішення Кабміну потрібно виконувати. За словами Івана Городиського, навіть якщо рестораторів і штрафуватимуть, є високі шанси успішно оскаржити ці рішення в суді, посилаючись на практику попереднього локдауну.

Нагадаємо, що з цієї суботи 00:00 і до 00:00 понеділка по усій Україні діятиме карантин вихідного дня. Протягом цих двох днів працюватимуть виключно продуктові магазини, аптеки, транспорт, ветеринарні аптеки, автозаправні станції та поштові відділення. Ресторани, кафе та інші заклади харчування мають припинити роботу або працювати виключно на виніс/доставку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: