Поліція затримала двох найвпливовіших в Україні «злодіїв у законі»

Поліцейські затримали двох «ворів в законі»: «Умку» – в аеропорту Дніпра під час спроби виїхати з країни, «Лашу Сван» – в готелі.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

«Ці особи з «верхівки» злочинного світу утворювали злочинні угруповання та контролювали через своїх представників криміналітет у державі, підбурювали до вчинення нових злочинів та спричиняли появу додаткових загроз для безпеки громадян»,–йдеться у повідомленні.

Правоохоронці понад рік документували докази поширення злочинного впливу «ворів в законі». Відомо, що «Умка», коронований у 2014 році, та «Лаша Сван», «вор в законі» з 1995-го, здобули свої високі «звання» від топ-представників російського кримінального світу. Вони вважалися одними із найвпливовіших «ворів в законі» в Україні та контролювали криміналітет одразу в кількох областях – Дніпропетровській, Одеській, Миколаївській, Запорізькій та частині Західного регіону.

 

Зазначається, що документування протиправної діяльності «ворів в законі» відбувалося у два основні етапи. Перший – у квітні цього року, коли під час масштабної поліцейської спецоперації на Дніпропетровщині викрили злочинне угруповання під керівництвом так званого «положенця» та повідомили про підозру одразу 16-м його учасникам, серед яких п’ятеро «смотрящих» та четверо кримінальних «авторитетів». Другий етап відбувся вчора, 19 травня. Поліцейські затримали двох «ворів в законі»: «Умку» – в аеропорту Дніпра під час спроби виїхати з країни, «Лашу Сван» – в готелі.

Поліція затримала двох найвпливовіших в Україні «злодіїв у законі»
 
 

Наразі слідчі готують їм повідомлення про підозру за ст. 255-1 Кримінального кодексу України.

Кримінальна відповідальність за встановлення або поширення злочинного впливу особою, яка перебуває у статусі суб’єкта підвищеного злочинного впливу, у тому числі у статусі «вора в законі» набула чинності в Україні з червня минулого року, після ухвалення відповідних змін у законодавство.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: