На Самбірщині працівники спиртзаводу подадуть до суду на директора підприємства

На Самбірщині працівники Воютицького спиртзаводу продовжують протестувати через масові звільнення та, за їх словами, розкрадання техніки на металолом.

Про це “Еспресо.Захід” повідомила місцева активістка Ірина Пасека.

За її словами, працівники будуть судитися з директором спиртзаводу, адже були порушені законодавчі норми при звільненні працівників. Крім цього, в активістів є підозри щодо розкрадання майна підприємства. Наразі, працівники в пошуках адвоката та збирають матеріали для суду.

Голова профспілки Воютицького спиртзаводу Наталія Шулик відзначила, що попри те, що ця судова справа може довго розглядатися, працівники спиртзаводу переконані у своїй правоті та перемозі.

“Власники, Вам потрібне це підприємство? Воно поки що ще ціле, ми його утримували в повній комплектації, трішки підмарафетили, дещо заварили, хоч сьогодні запускай. А може вам про щось інше говорять? Я теж чула про наш завод, що тут все вирізано! Ні, поки що ми його доглядали, навіть у квітні-травні підготовили до пуску, зробили випробування. Але дальше я не впевнена, що тут щось збережеться з апетитами керівника та старшого бухгалтера… У мене враження, що все це велика афера”, – написала на своїй сторінці у facebook Наталія Шулик.

Натомість директор підприємства Андрій Івасів всі звинувачення відкидає і говорить про те, що просить поліцію посилити охорону заводу, щоб ні в кого не виникало питань стосовно якихось можливих розкрадань.

Нагадаємо, що на Самбірщині працівники ночують під брамою спиртзаводу, щоб його не розікрали. Звільнено десятки працівників. Однак новий власник, який купив в держави завод, ще не заплатив державі грошей.

Ще наприкінці грудня Фонд держмайна продав Воютицький спиртзавод за 48 млн грн київській фірмі ТзОВ “СКН “Сучасна комерційна нерухомість”. Працівники вважають, що підприємство купила “фірма прокладка, яка хоче розібрати на запчастини завод”. Ситуацію вже зацікавилася депутатка обласної ради Марія Кульчицька-Волочко. Вона готує низку депутатських звернень та запитів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: