На Одещині ексначальника відділу поліції виправдали у справі про отримання хабара через порушення СБУ

Приморський районний суд Одеси виправдав колишнього начальника Балтського відділу поліції полковника Олександра Нємцева, якого звинувачували у вимаганні та отриманні хабара.

Про це повідомляє «Думская».

Суд визнав докази, надані стороною обвинувачення, неприпустимими. Йдеться, зокрема, про матеріали негласних слідчих дій, які проводилися з порушеннями процесуального законодавства.

Крім того, на судові засідання відмовився приходити потерпілий – керівник ТОВ «Аметист-2011», у якого нібито вимагав гроші поліцейський. Бізнесмен направив до суду заяву, в якій зазначив, що не бажає давати показання на підставі 63 ст. Конституції.

Також суддя констатував, що співробітники СБУ і прокуратури, які затримували Нємцева, грубо порушили його конституційне право на захист: слідчі дії з ним проводились за відсутності адвоката.

Офіцера затримали 18 липня 2018 року. За даними СБУ, протягом року поліцейський систематично вимагав гроші від приватного підприємця, дозволяючи тому безперешкодно займатися торгівлею металобрухтом. Затримали поліцейського на території пункту прийому металобрухту під час отримання чергової частини хабара в розмірі 10 тис. гривень.

В ході обшуку за місцем служби зловмисника оперативники знайшли в сейфі іноземну і національну валюту в еквіваленті понад 60 тис. гривень.

На Одещині ексначальника відділу поліції виправдали у справі про отримання хабара через порушення СБУ
 
 

В той день керівник підприємства попросив правоохоронця приїхати в пункт прийому металобрухту, щоб обговорити якийсь важливий питання. Там торговець намагався всучити поліцейському гроші – спочатку в кишеню, а потім в руки.

Обвинувачений почав відбиватися, і пачка впала на землю. У цей момент в приміщення увірвалися оперативники СБУ та затримали Нємцева.

Суд вирішив виправдати офіцера поліції. Крім того, суд встановив, що діяльністю по збору і торгівлі металобрухтом «Аметист» займався нелегально.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: