На Львівщині штам “Дельта” підозрюють вже у дев’яти людей

Штам “Дельта” коронавірусної хвороби на Львівщині вже підозрюють у дев’ятьох пацієнтів, хоча ще тиждень тому таких хворих було лише троє. Про це на брифінгу повідомила керівник Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко, повідомляє Depo.Львів.

“Три особи, зразки яких ми надсилали, очікують на результати. І  ми знову маємо шість підозр на штам “Дельта”. Але і на ці результати ми теж чекаємо з Центру громадського здоров’я. Зазначу, люди, що мають підозри, прибувають або з Індії або з Росії. Проте на сьогодні є випадки виявлення штаму “Дельта” у Туреччині, США. Тому в осіб, які прибувають і з цих країн та мають симптоми ГРВІ, є підстави підозрювати штам коронавірусу “Дельта”, – зауважила Наталія Іванченко.

Також медик нагадала, що з 5 серпня набувають чинності нові правила перетину кордону.

“В умовах небезпеки виникнення наступної хвилі коронавірусу, викликаної штамом “Дельта”, на сьогодні єдиними дієвими інструментами захисту залишаються: вакцинація, використання масок, соціальна дистанція, та гігієна рук”, – додала Наталія Іванченко.

Вона каже, що будь-яка вакцина ефективна від “Дельти”: “Є, щоправда, публікації щодо зниженої дії препаратів: наприклад, щеплюють людину двома дозами Pfizer, який має загальний ефект 95%, то при варіанті з “Дельтою” показник може бути знижений до 88%. Але це все одно високо: люди залишаться живими, складного перебігу хвороби у них не буде”.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ TELEGRAM – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: