На Львівщині селяни виступили проти вирубки лісу (фото, відео)

У селі Лавочне Сколівського району місцеві мешканці вийшли на протест проти вирубки лісу. Люди кажуть, із їхнього села незаконно вивозять деревину. Про це повідомляє Суспільне.

Близько 20 селян Лавочного вийшли на дорогу із плакатами. Стверджують, напередодні бачили 12 вантажівок лісу, який звідси вивозили.

На Львівщині селяни виступили проти вирубки лісу (фото, відео) На Львівщині селяни виступили проти вирубки лісу (фото, відео) На Львівщині селяни виступили проти вирубки лісу (фото, відео)

Місцевий мешканець Василь Василитин каже, деревину звідти вивозить місцевий підприємець.

“Саю Івану то належить, підприємець. То він вже 20 років вирубує тут. Учора зафіксовано 12 машин вивозки лісу. Мінімально машина на себе бере 20-25 кубів лісу. Деревину вони вивезли, але пеньки і голі гори то все є. То є наше здоров’я і наші легені”, — каже мешканець села Лавочне Василь Василитин.

Керівник підприємства Іван Сай натомість стверджує — він підрядник і ріже те, що є у планах державного лісового господарства.

“Я незаконно не можу вирубувати. Я підприємець, я роблю на роботі. В мене є договори складені із лісництвом. Я ніякий ліс незаконно не рубаю. Я підрядник. Я рубаю і лісництво забирає”, — говорить підприємець Іван Сай.

У Славському лісгоспі теж виправдовуються — ділянка не їхня. А вчора везли лише 2 вантажівки лісу.

“Тут не тільки ми працюємо, тут і Галсілліс працює. Ми вчора (10 грудня, —ред.) два лісовози вивезли“, — каже головний лісничий Славського державного лісгоспу Андрій Колодяжний.

Головний інженер Галсіллісу у Славському Руслан Сазанський показав журналістам державний дозвіл на суцільну вирубку у Лавочному. Кажуть їхніх машин було 10, і у них все законно.

“Так, це десь машин 10 було. В мене є лісорубний квиток. Ми нічого не порушуємо. Ми користуємося правилами, які дозволяють це робити”, — каже Руслан Сазанський.

За його словами такі ж дозволи має і на рубки, які заплановані у майбутньому, проте коли саме та скільки лісу ще рубатимуть не уточнює. Натомість місцеві мешканці Лавочного обіцяють більше не впускати до свого села жодні вантажівки і продовжувати протест.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: