На Львівщині очікують 42 тисячі доз вакцини проти коронавірусу

За попередню добу в Львівській області методом ПЛР-тестування підтвердили 197 випадків інфікування коронавірусом, госпіталізували 155 осіб. Про це під час брифінгу сьогодні розповіла заступниця директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Шурпяк.

Про це повідомили у Львівській ОДА.

«Ситуація із захворюваністю дещо погіршилась. Завантаженість ліжок близько 30%, тобто є достатня кількість вільних ліжок, забезпечених киснем», – зазначила Ірина Шурпяк.

 За словами Омеляна Синенького, координатора ковідного відділення Львівської обласної клінічної лікарні, на сьогодні у закладі лікується 21 пацієнт, з них 5 – у реанімаційному відділенні, троє підключені до апаратів ШВЛ.

«Хоча кількість пацієнтів у нашій лікарні не велика, проте це пацієнти у важкому стані», – пояснив Омелян Синенький.

Щодо  вакцинації, за словами Ірина Шурпяк, в Україну вже прибула перша партія щеплень Oxford/AstraZeneca. Партія складається із 500 тисяч доз. Одразу після розмитнення, вакцину відправлять у регіони. На Львівщині очікується близько 42 тисяч доз.

«Перший етап включає 21 тисячу осіб. Коли ми готувалися до меншої кількості доз вакцини, які до нас надійдуть, говорили про те, що в першу чергу вакцинуємо майже 4 тисячі осіб – медиків та осіб похилого віку. Зараз кількість більша: залучимо всіх медиків, які працюють у «ковідних» стаціонарах – близько 3 тисячі осіб, також близько 3 тисяч працівників екстреної медичної допомоги разом з водіями, які беруть участь в транспортуванні пацієнтів, а також весь персонал «ковідних» закладів області», – зазначила Ірина Шурпяк.

Зазначимо, на сьогодні у стаціонарах лікують 1313 хворих. В реанімації перебуває 107 людей, з них на апаратах ШВЛ – 25.

За увесь час COVID-19 підтверджено у 76630 осіб в області. Померло 2236 людей. Одужали від коронавірусної інфекції 67870 осіб.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: