На Львівщині гірники шахти “Степова” зупинили роботу

Шахтарям “Львіввугілля” далі боргують зарплату. Першим увірвався терпець гірникам шахти “Степова” – вони зупинили роботу.

Про  це “Еспресо.Захід” розповів керівник Первинної профспілкової організації  Незалежної профспілки гірників України шахти “Степова” Василь Семканич.

“Люди відмовилися працювати й мають на це право. Адже нам досі повністю не виплатити гроші за січень. За лютий і березень також виплатили частково. Загалом нам заборгували понад 40 мільйонів гривень. Але проблема з заборгованістю  не лише на нашій шахті, а й на всьому “Львіввугіллі”, – каже Василь Семканич. – З шести шахт “Львіввугілля” лише дві на себе заробляють. Серед них – “Степова”. Ми щодоби видобуваємо тисячу тонн рядового вугілля, тобто такого, яке не треба збагачувати. Наше вугілля йде відразу на Трипільську ТЕС Центренерго”. 

За словами Василя Семканича, проблема в тому, що держава штучно знижує ціни на вугілля. Якщо три роки тому за тонну платили 2500 гривень, то зараз 1600 грн. 

“Нам відомо, що є заявка “Центренерго” про те, щоб ціну знизили взагалі до 1300 грн. Але при цьому за  імпортне вугілля платять по 2000  гривень, – каже Василь Семканич. – У лютому ми мали зустріч із Зеленським, на які він обіцяв вирішити цю проблему, – і нічого. Голова ОДА нас ігнорує, міністр узагалі невідомо де подівся. Державні шахти штучно доводять до банкрутства. Нас свідомо  знищують!”

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: