Нардепи Кива і Тищенко побилися під трибуною у Раді

Депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Ілля Кива побився під трибуною з нардепом від «Слуги народу» Миколою Тищенком під час засiдання Ради.

Одіозний Ілля Кива вийшов до депутата від «Слуги народу» Микити Потураєва, який з трибуни заявив, що епоха бідності закінчиться тоді, коли «повсталий народ викине фракцію «ОПЗЖ» з парламенту і розстріляє».

У відповідь Кива штовхнув «слугу», на що відреагували однопартійці Потураєва. В центр сесійної зали збіглися десятки народних обранців: одні – щоб з’ясувати деталі виступу Потураєва, інші – щоб його захистити.

За спиною у Потураєва опинився його колега по фракції Микола Тищенко – пліч-о-пліч з Іллею Кивою. Якийсь час вони жваво перемовлялися, але раптом між ними спалахнула бійка – Кива почав завдавати ударів Тищенку, той кинувся у відповідь.

“Коля! Коля!” – скандували вболівачі за Тищенка, але нардеп Кива міцно тримав “бультер’єра президента” за шию.

Дебоширів намагався розборонити член ОПЗЖ Нестор Шуфрич. Врешті збуджений натовп перекинувся у бік трибуни, потягнувши за собою нардепів.

Штовханина сталася під час обговорення у Верховній Раді законопроекту (№4107), яким врегульовується діяльність Нацради з питань телерадіомовлення.

Фото: t.me/oleksiihoncharenko

ОПЗЖ наполягала на розгляді своїх поправок до проекту. Але правляча монобільшість заяви опонентів не врахувала, через що ті вирішили блокувати трибуну й перешкодити голосуванню.

Спікер Ради Дмитро Разумков після марних спроб заспокоїти депутатів оголосив 15-хвилинну перерву в парламенті.

«Опозиційна платформа – За життя» вимагає терміново зібрати Регламентний комітет, щоб оцінити слова Потураєва і позбавити його головування у комітеті гуманітарної й інформаційної політики. Сам «слуга» заявив, що не погрожував «розстрілом» ОПЗЖ, а тільки попередив про імовірну реакцію громадськості на їхню політику.

Як відомо, після бійки Потураєв вибачився з трибуни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: