Львів відзначає 765-ту річницю з дня заснування міста

Сьогодні, 6 травня, Львів відзначає 765-ту річницю з дня заснування міста.

У зв’язку з карантином у Львові не будуть проводити жодних масових заходів, але проведуть новий офіційний церемоніал почесної варти з нагоди Дня міста.

“Ми впроваджуємо нову традицію, які свідчитиме про наші коріння державотворення. Ми звернемо увагу львів’ян на далекий 1300 рік, коли наша держава, Королівство Русі, була сильною, міцною, а місто Лева було столицею цієї держави. Цим церемоніалом ми хочемо звернути увагу львів’ян на джерела нашої державності та відзавтра впровадити в нашому місті почесну варту, яка є в багатьох європейських країнахʺ, – розповіла Наталія Бунда, директорка департаменту розвитку ЛМР.

Цього року церемонія, створена за найкращими європейськими зразками стилізованих історичних урочистих подій, звертає увагу на 1300 рік та є продовженням мілітарних традицій Європи. Подія акцентує на тяглості нашої державності, підкреслює спадковість державотворення від часів Королівства Русі.

До концепції створення церемонії долучилися військово-історичний клуб ʺОрден Паладинівʺ, що діє при громадській організації ʺСпілка молоді ʺНове поколінняʺ, а також громадські діячі та історики.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: