Львів’янці Вікторії Полюзі зі СМА ввели найдорожчі в світі ліки з 50 млн. доларів

Маленька львів’янка Вікторія Полюга, яка має рідкісне захворювання – спинальну м’язову атрофію, отримала найдорожчий у світі укол Zolgensma. Про це йдеться на сторінці спільноти «Врятуємо Вікторію Разом» у Facebook, повідомляє Львівський портал.

Як відомо, в маленької львів’янки Вікторії Полюги виявили спінальну м’язову атрофію, від якої поступово слабнуть усі м’язи. Через це втрачається здатність сидіти, тримати голову, а з часом і самостійно дихати. Врятувати дитину могла лише ін’єкція швейцарського препарату Zolgensma. Цей укол вважається найдорожчим у світі, оскільки коштує близько 50 мільйонів гривень.

На рятівний укол для дівчинки збирали кошти усім містом. До порятунку долучалися благодійники, компанії, депутати та мешканці Львова. Відтак на початку листопада була вдалося зібрати необхідні 50 мільйонів гривень.

Отримати рятівний укол Вікторія Полюга разом зі своїми батьками полетіли до США. І ось нещодавно маленькій львів’янці врешті ввели препарат Zolgensma.

«Друзі! Нарешті настав той довгоочікуваний момент, до якого ми так довго йшли. Вікторія отримала укол Золгенсма. У нас дивні відчуття, ми досі не віримо. Але у нас з’явилася впевненість в завтрашньому дні. Почався новий етап нашого життя.  Ми знаємо, що попереду нас чекає ще багато роботи. Ми готові до цього. Дякуємо Вам всім, що допомогли врятувати нашу донечку. Я завжди повторювала, що лише разом і з вашою підтримкою Вікторія буде здорова, і так воно є!», – йдеться у повідомленні спільноти.

Підписуйся на наш FacebookInstagramTelegram.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: