Львів’янин формував і продавав одному з хакерських сайтів дані

У п’яницю 20 листопада, поліцейські повідомили про підозру львів’янину, причетному до розповсюдження шкідливого програмного забезпечення. Чоловік займався несанкціонованим втручанням в роботу комп’ютерів через мережу Інтернет, сформував бази даних з паролів та логінів, які в подальшому продав одному з хакерських сайтів. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

“Слідчі Шевченківського відділу поліції спільно зі співробітниками Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №2, викрили 30-річного мешканця Львова, який за допомогою шкідливого програмного забезпечення, здійснював кібератаки та зламав облікові записи більш як 1,5 тисяч користувачів мережі Інтернет. Отримавши незаконним шляхом доступ до авторизаційних даних користувачів вебсайтів, зловмисник формував бази даних з паролів та логінів, які в подальшому продав одному з хакерських сайтів.” – йдеться у повідомленні поліції.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили комп’ютерну техніку, мережеве обладнання, цифрові носії інформації, на яких зафіксовано електронні сліди вчинення злочину та інші речові докази.

Читайте також:   Поліцейські розслідують обставини стрілянини біля розважального закладу у Рівному

Вчора, 19 листопада слідчі повідомили зловмиснику про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) Кримінального кодексу України, ч.1 ст.361-1 (Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) Кримінального кодексу України та ч.1 ст.361-2 (Несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається комп’ютерах, автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або на носіях такої інформації) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – до трьох років позбавлення волі.

Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: