Львівські лікарі врятували юнака, який прострелив собі грудну клітку цвяхом

Цвях, який випадково вистрелив із цвяхозабивного пістолета, дістали без жодного розрізу.

На вихідних до львівської дитячої лікарні “Охматдит” “швидка” привезла 17-річного хлопця з цвяхом у легені. Хлопець прибивав дощечки. Роботу він закінчив, зібрав інструменти. Дорогою до хати перечепився за сходи і впав. Пневматичний пістолет, який “стріляє” цвяхами, випадково вистрелив цвяхом у грудну клітку хлопцеві. Майстер став задихатися, йому викликали “швидку” і так він потрапив до “Охматдиту”. Про це інформує лікарня “Охматдит”, передає “Еспресо.Захід”.

“Швидка” привезла хлопця до нас із проникаючим пораненням грудної клітки з ураженням лівої легені. Його стан був важкий за рахунок дихальної недостатності, пацієнт мав виражену задишку, біль у лівій половині грудної клітки. Легеня була пробита цвяхом, розвинувся лівобічний пневмоторакс – повітря потрапило у грудну клітку, здавило ліву легеню і зміщувало серце вправо. На рентгені ми побачили будівельний цвях у ділянці лівої легені. Тож ми викликали додатково тора кальних хірургів і терміново повезли хворого в операційну. Ми застосували  найновішу сучасну методику лікування – торакоскопію. Тобто це видалення цвяха з грудної клітини. Ми дістали цвях без жодних розрізів, локалізація цвяха це дозволяла”, – розповів “Еспресо.Захід” торакальний хірург “Охматдиту” Олег Ленів.

Львівські лікарі врятували юнака, який прострелив собі грудну клітку цвяхом

Саме втручання було ювелірним, крім того, медики застосували особливий наркоз, щоб можна було працювати з легенею.

“Ситуація була дуже небезпечна – до аорти бракувало всього кілька міліметрів. Якби цвях пробив аорту, ми б його уже не встигли врятувати, зважаючи, що доїхати з району до Львова так швидко неможливо. Але цьому хлопцю буквально пощастило – цвях пробив легеню. Ми мали ще час на порятунок”, – розповів дитячий хірург “Охматдиту” Микола Микита.

Зараз пацієнт впевнено одужує, він отримує лікування, але йому вже краще. Лікарі кажуть, що треба ще кілька днів, щоб рана у легені загоїлася остаточно. Сьогодні йому знімуть один дренаж, а через кілька днів – ще один.

В операційній працювали дитячі хірурги Роман Ковальський, Олег Ленів,Олександр Колодій і Микола Микита, анестезіологічний супровід – Андрій Галян.

Львівські лікарі врятували юнака, який прострелив собі грудну клітку цвяхом

Фото: “Охматдит”

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: