Львівська філармонія запрошує зустріти весну із музикою «львівського Моцарта»!

У 2021 році виповнюється 230 років із дня народження «львівського Моцарта» – Франца Ксавера! Львівська національна філармонія імені Мирослава Скорика символічно розпочинає святкування цієї визначної дати у перший день весни – 1 березня.

Саме таку назву має кантата композитора, яка звучатиме у програмі концерту! Подією 1 березня Львівська національна філармонія імені Мирослава Скорика розпочинає відзначення 230-річчя від дня народження Франца Ксавера Моцарта. Розпочнеться концерт о 19:00. Більша частина його життя пов’язана із Галичиною та Львовом, де він зумів пройти шлях від приватного вчителя музики до найбільш помітної постаті у культурному житті краю! Франц Ксавер прожив на українських теренах близько тридцяти років. Він був прекрасним концертуючим піаністом, талановитим педагогом і композитором. Його творчому перу належить понад 30 опусів: низка фортепіанних, вокальних, ансамблевих та симфонічних композицій.

Львівська філармонія запрошує зустріти весну із музикою «львівського Моцарта»!

У програмі концерту 1 березня прозвучить кантата «Перший весняний день» для солістів, хору та оркестру, написана у 1829 році та присвячена дружині імператора Франца ІІ – Кароліні Августі Баварській. Також у події – Перший фортепіанний концерт Франца Ксавера, написаний композитором у 17-річному віці, та урочиста Увертюра Ре мажор. Твори Моцарта-молодшого прозвучать у виконанні відомих львівських музикантів: Оксана Рапіти (фортепіано), Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова», солістів – Галини Юхимець (сопрано) та Петра Швайковського (тенор), Камерного хору «Gloria», які виступлять під батутою Сергія Бурка та Володимира Сивохіпа. Зустрічаємо весну із «львівським Моцартом»! Партнер проєкту – Львівська Міська Громадська Організація Моцартівське Товариство у Львові.

Детальна інформація про подію та квитки за посиланням: https://philharmonia.lviv.ua/event/franz-xaver-wolfgang-mozart-first-spring-day/

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: