Лукашенко звинуватив Львів і Київ, які нібито не хотіли прийняти “замінований” літак Ryanair

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що деякі міста не захотіли прийняти літак Ryanair після повідомлення про мінування. У цьому політик звинуватив Київ, Львів, Вільнюс та Варшаву.

Джерело: SB.BY

Аеропорти боялися відповідальності, – Лукашенко

Білоруській диктатор припустив, що інші країни забоялися відповідальності і тому не прийняли літак “з вибухівкою”. Він навіть зазначив, що комусь “могло бути треба, щоб літак зупинився у Мінську”.

Чому командир екіпажу вирішив посадити в Мінську, коли до Вільнюса залишалося близько 70 кілометрів? Чому ніхто не захотів прийняти літак, коли ми повідомили про закладену вибухівку? Ні Вільнюс, куди він летів, ні Варшава, ні Львів або Київ,
– заявив політик.

За його словами, командир екіпажу нібито радився з керівництвом та співробітниками аеропорту у Вільнюсі. Однак у підсумку вирішив піти на посадку в Мінську.

 

Зауважимо, у ДП “Украерорух” заявили, що інформація самопроголошеного президента Росії не відповідає дійсності.

Чому у повітря випустили винищувачі

Лукашенко заявив, що “робив все, аби врятувати людей”. Саме тому у повітря підняли винищувачі, які мали не допустити відхилення від курсу літака “з вибухівкою”. 

“Якщо раптом щось сталося б, він повинен був передати координати нашим рятувальникам, вертольотам, які миттєво повинні були прибути в точку падіння літака”, – наголосив самопроголошений президент.

Коротко про посадку літака Ryanair у Львові

  • 23 травня білоруські диспетчери заявили, що пасажирський літак, який прямував з Афін до Вільнюса, замінували. Через це його примусово посадили в аеропорту Мінська. До речі, Лукашенко заявляє, що повідомлення про мінування буцімто надійшло зі Швейцарії.
  • Силовики обшукали пасажирів рейсу та затримали засновника білоруського опозиційного телеграм-каналу NEXTA Романа Протасевича та його дівчину Софію Сапегу. Водночас ніякої вибухівки не знайшли.
  • Світова спільнота закликала відпустити затриманих та накласти нові санкції на Білорусь. Низка країн світу заборонила авіасполучення з Мінськом, серед них – Україна.
Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: