Локдаун планують вводити уже після Нового року

Міністерство охорони здоров’я не пропонуватиме запроваджувати локдаун до кінця року, але запропонує жорсткий карантин із перших чисел січня на три тижні. Про це повідомив голова МОЗ Максим Степанов під час сьогоднішнього брифінгу. Передає Твоє місто.

За його словами, з кінця січня і упродовж лютого очікують сезонний пік захворюваності на грип. Це призведе до серйозного навантаження на медичну систему, тому до цього періоду потрібно підійти з мінімально можливими цифрами захворюваності на Covid-19, із мінімальною кількістю госпіталізованих. Тому Міністерство охорони здоров’я не буде рекомендувати вводити жорсткий карантин до кінця грудня, адже є стабільний приріст нових випадків коронавірусної хвороби без різких стрибків.

«З огляду на медичні і протиепідемічні показники, ми будемо пропонувати уряду плановий жорсткий карантин з максимальними обмеженнями, починаючи з перших чисел січня. Вважаємо, що тривалість такого карантину для досягнення максимального ефекту має бути три тижні», – каже Максим Степанов.

За його словами, карантин вихідного дня таки дав результат. Україна не досягла максимальних показників його ефективності, тобто зниження на 20% кількості нових випадків захворювання, однак динаміка зростання пригальмувалася.

«Ці показники дозволяють сказати, що у нас немає необхідності вводити тотальний карантин до кінця грудня, адже наша медична система витримує», – наголосив Максим Степанов.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: