З цієї суботи в Україні введено карантин вихідного дня

Уряд запровадив в Україні карантин вихідного дня. Тепер на вихідних не працюватимуть ресторани, бари, кафе, торгові центри, кінотеатри.


Таке рішення ухвалили на засіданні Кабміну, пише ВВС.

Ситуація з коронавірусом ускладнюється, якщо нічого не робити, у лікарнях не буде місць навіть у коридорах, але повного локдауну економіка України не витримає, заявив на засіданні прем’єр Денис Шмигаль.

Він назвав карантин вихідного дня збалансованим варіантом.

При цьому визнав, що такі обмеження будуть дуже болісними та неприємними для бізнесу. Пообіцяв, що уряд “підставить плече” бізнесу у вигляді компенсацій частини зарплат через простої виробництва, програми доступних кредитів.

Що означає карантин вихідного дня?

Що закриють?

“Все, що не стосується продуктів, ліків, має бути закрито”, – заявив пан Шмигаль.

У вихідні дні, суботу та неділю, мають закрити все, крім продуктових магазинів, аптек, транспорту, заправок та ветеринарних аптек.

Ресторани, кафе, інші заклади громадського харчування, за словами очільника МОЗ Максима Степанова, мають працювати тільки “на виніс”.

Закриють фітнесзали, басейни. Не працюватимуть заклади культури.

Працюватимуть фінансові заклади, пошта, медзаклади.

За заборонами має стежити Нацполіція, державна служба з питань безпечності харчових продуктів і комісії, створені місцевою владою.

При цьому має працювати працювати транспорт.

Скільки це триватиме?

Почнеться карантин з цих вихідних, з 14 листопада. Треба три таких вихідних підряд, пояснив Максим Степанов. Попередньо карантин буде діяти до 30 листопада.

Президент Володимир Зеленський раніше зазначав, що такий карантин буде тривати кілька тижнів. За його словами, це може допомогти уникнути жорсткого локдауну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: