Зі Львова передали півтори сотні книг школярам Донеччини

Львівська обласна державна адміністрація передала 150 книг для навчального закладу у селі Новобахмутівка на Донеччині.

“До нас звернувся керівник Легіону патріотів “Галичина” з проханням допомогти дітям з книгами. Ми не змогли не відгукнутися на цей заклик. Тому у короткі терміни підготували для них книги напередодні дня святого Миколая. Сподіваємося, що вони принесуть їм радість. Чекаємо з нетерпінням, коли в країні налагодиться епідеміологічна ситуація та відступить пандемія. Тоді з радістю чекатимемо в гості, до Львова, наших юних друзів зі Сходу країни”, – розповів заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод. 

Зазначимо, що до облдержадміністрації надійшов лист від громадської організації Легіон патріотів “Галичина” із проханням поповнити бібліотеку школи Новобахмутівської філії комунального закладу  “Очеретянський навчально-виховнийкомплекс: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів – дошкільний навчальний заклад (опорний навчальий заклад) Ясинуватського району Донецької області.” 

Сьогодні, 15 грудня, громадська організація вирушить у зону проведення ООС та передасть літературу для школярів та діток.

“Зараз у цьому закладі навчається 57 дітей шкільного віку, а ще 17 ходять у дитячий садок. До війни у школі було 600 учнів. Навчальний заклад розташований у прифронтовій зоні. Кожного разу, коли я їду на Схід, то обираю школу чи інтернат поруч, аби допомогти”, – розповів керівник громадської організації Нодар Каралашвілі.

Серед книг: “Собор” Олеся Гончара, “Тигролови” Івана Багряного,  “Музей Іграшок” Лесі Кічури, “Де сховалась таємниця” Марії Людкевич, “Королівство мови” Марії Чумарної, “Веселі ангелята” Марічки Крижанівської, книги Олександра Олеся, Лесі Українки, Івана Франка, Тараса Шевченка, Оноре де Бальзака та інших видатних письменників.

Зі Львова передали півтори сотні книг школярам Донеччини

Зі Львова передали півтори сотні книг школярам Донеччини

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: