Зруйновані дороги України: скільки ресурсів потрібно для відновлення

На відновлення 24 тис. км доріг, зруйнованих окупантами, необхідно 900 млрд грн, заплановано витратити заморожені активи РФ

Про це в медіацентрі “Україна-Укрінформ”  повідомив Андрій Івко, перший заступник голови “Укравтодору”, – передає Еспресо.

“Для відновлення доріг потрібно 900 млрд грн. Приблизно потрібно 2-4 роки для відбудови. Однак за рік-півтора вдасться відновити базові речі. Сподіваємося, що для відновлення нашої інфраструктури використаємо кошти Росії, які наразі заморожені в країнах Європи”, – наголосив Андрій Івко.

Зараз в Україні вже розчищено 938 км доріг і збудовано 41 тимчасову переправу на дорогах державного значення. Українці можуть вільно пересуватися дорогами. Однак повністю відновити їх не можна, тому що обстежують пошкоджену інфраструктуру.

За словами Андрія Івка, Укравтодор співпрацює з адміністраціями різних країн і міст. Так, Чехія передала України два мости завдовжки 36 м.

“Мости вже в Україні. Один з них йде в Київську область. Очікується, що наступного місяця ці тимчасові переправи вже будуть змонтовані”, – зазначив перший заступник голови Укравтодору.

Також відомство закінчує проєкти, розпочаті до повномасштабної війни.

“Так, завершується робота на трасі М-31 Дніпро – Решетилівка. Сьогодні вже відкривається ділянка дороги з Дніпра до каналу Донбас. Це дорога європейської якості, першої категорії. Рух буде відкрито для автівок різного тип”, – ідеться в повідомленні.

На початку червня стало відомо, що від початку повномасштабної війни в Україні російські окупанти знищили 24 тис. км доріг і 300 мостів.

Підписуйтеся на наш:

Telegram – “LEMBERG NEWS” 

Twitter – LEMBERG NEWS

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: