За третю дозу вакцини від COVID-19 виплатять ще 500 грн – Зеленський

Президент України, Володимир Зеленський, нагадав, що найближчим часом програма також пошириться на всіх громадян України віком 14-18 років, повідомляє Радіо Свобода.

«Є чітке розуміння, що імунітет зростає після кожної наступної дози вакцини, а стратегія «бустеризації» вже стала єдиним стандартом для розвинених країн. Бустеризація – це третя, бустерна, доза вакцини, і в рамках програми «єПідтримка» буде додано ще 500 гривень – для тих громадян, які отримають третю, бустерну дозу вакцини», – сказав президент.

Він нагадав, що найближчим часом програма також пошириться на всіх громадян України віком 14-18 років. «Окрім базових цілей на спорт, музеї, кіно, театри, подорожі тощо – вони зможуть витратити гроші у сфері освіти, на освітні курси, освітні послуги», – сказав Зеленський.

Відсьогодні люди, старші за 60 років, можуть використовувати тисячу гривень, наданих державою в межах програми «єПідтримка», на купівлю ліків.

19 грудня 2021 року офіційно стартував проєкт «єПідтримка» для отримання однієї тисячі гривень за вакцинацію від COVID-19.

У розділі «Послуги» застосунку треба знайти й активувати послугу «єПідтримка», обравши банк для виплати. Після цього залишається чекати зарахування грошей.

Отримані кошти можна витратити впродовж чотирьох місяців на подорожі, спорт, придбання книжок, відвідування культурних закладів. Банки розпізнають категорію при оплаті, тому витратити гроші на інші цілі, перевести їх на картку, зняти готівкою неможливо.

 

Підписуйся на наш FacebookInstagramTelegram.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: