Замість надання інформації журналісту у Фонді держмайна у Львові виставили рахунок – майже 1,5 тис. грн

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях у відповідь на запит щодо отримання публічної інформації львівського журналіста Віктора Корнієнка надіслало запитувачу рахунок «для здійснення оплати витрат на копіювання або друк документів» у розмірі 1483,82 грн.

Це за обставини, що запит розпоряднику було надіслано з проханням надати інформацію в електронному виді (електронною поштою). Повідомляє Гал-інфо.

Як стверджує Віктор Корнієнко, публічна інформація в регіональному відділенні Фонду держмайна у Львові запитувалася в рамках проведення журналістського розслідування щодо фактів, які можуть свідчити про наявність корупційної складової, вчинення корупційних правопорушень під час конкурсів з відбору суб‘єктів оціночної діяльності.

Йдеться про конкурси, які в останні роки проводилися Регіональним відділенням Фонду держмайна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях та які регулярно вигравало ТОВ “Західна українська консалтингова компанія”, керівником, співзасновником та співвласником якого є оцінювач Лоза Володимир Васильович. За дивним збігом обставин дані «виграші» стосувалися права на проведення оцінки об’єктів нерухомості, які були найбільш привабливими (з-поміж тих, що виставлялись на конкурси) або одними з найбільш привабливих, враховуючи, зокрема, їхню площу, місцезнаходження, ринкову вартість.

– Аби перевірити вищеназвані факти, в регіонального відділення ФДМУ я, зокрема, просив надати для ознайомлення копії кількох звітів про оцінку майна, які підготувало ТОВ «Західна українська консалтингова компанія» за результатами перемог в конкурсах, що були проведені в цьому році. У їх числі – копії звітів, що стосуються оцінки нежитлових приміщень загальною площею 200,1 м2 в одноповерховій будівлі за адресою: м. Львів, вул. Кривоноса, 6 та оцінки нежитлової будівлі їдальні міжнародного автомобільного пункту пропуску «Рава-Руська» загальною площею 176,9 м2. Запит розпоряднику було надіслано з проханням надати інформацію в електронному виді (електронною поштою), тобто це не потребувало витрат на копіювання або друк документів. Однак замість надання публічної інформації регіональне відділення виставило рахунок, причому на доволі солідну суму, що, вважаю, можна розцінювати як умисне створення перешкод для проведення журналістського розслідування, перешкоджання моїй законній журналістській діяльності.

За словами журналіста, відмовляючи в «безкоштовному» наданні публічної інформації, начальник регіонального відділення, колишній банківський працівник Владислав Калинець послався на ст. 21 Закону України «Про доступ до публічної інформації», згідно із якою у разі якщо задоволення запиту на інформацію передбачає виготовлення копій документів обсягом більш як 10 сторінок, запитувач зобов’язаний відшкодувати фактичні витрати на копіювання та друк. При цьому не було взято до уваги п.4 цієї ж статті 21 Закону «Про доступ до публічної інформації», яким передбачено, що плата за надання суспільно необхідної інформації не стягується.

Дії посадових осіб регіонального відділенням Фонду держмайна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях журналіст має намір оскаржити у керівника розпорядника – в Фонді державного майна України (у керівника Фонду – Сенниченко Дмитра Володимировича). У разі подальшого вимагання коштів «для здійснення оплати витрат на копіювання або друк документів» відповідні заяви будуть скеровані в правоохоронні органи.

Замість надання інформації журналісту у Фонді держмайна у Львові виставили рахунок – майже 1,5 тис. грн

Замість надання інформації журналісту у Фонді держмайна у Львові виставили рахунок – майже 1,5 тис. грн

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

 

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: