До 2025 року на Грибовицькому сміттєзвалищі з’явиться парк

У Львові другий місяць поспіль активно триває рекультивація Грибовицького полігону твердих побутових відходів. Роботи проводять у декілька етапів. Перший – технічна рекультивація, опісля – біологічна.
 
Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.
 
“Для технічної рекультивації Європейський банк реконструкції та розвитку передбачив кошти у сумі понад 17 мільйонів євро. Вона передбачає перепрофілювання всього тіла полігону”, – розповів директор ЛКП «Зелене місто» Святослав Євтушенко.
 
 
До 2025 року на Грибовицькому сміттєзвалищі з'явиться парк
 
Фото: Львівська ОДА

Паралельно із технічною рекультивацією у квітні 2021 року планують розпочати дегазацію полігону – у тілі сміттєзвалища пробурять триста свердловин для видобутку біогазу та встановлять генераційну установку.

 
До 2025 року на Грибовицькому сміттєзвалищі з'явиться парк
 
Фото: Львівська ОДА
“У тілі полігону в результаті хімічних процесів утворюється газ – метан, який близько в двадцять разів згубніше впливає на атмосферу ніж вуглекислий. Внаслідок дегазації він спалюватиметься та вироблятиме електроенергію за визначеними тарифами на зелений ринок”, – додав Святослав Євтушенко.
 
 
До 2025 року на Грибовицькому сміттєзвалищі з'явиться парк
 
Фото: Львівська ОДА

Роботи із технічної рекультивації виконує турецька компанія «JV Goksin Insaat – Hayat Group». Упродовж двох років її мають завершити. Опісля приступлять до біологічної.

Зазначимо, завершити усі роботи із рекультивації Грибовицького сміттєзвалища планують до кінця 2025 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: