Дерев’яну церкву у Заболотцях реставруватимуть за 3,7 млн гривень

Дерев’яну церкву Собору Пресвятої Богородиці в селі Заболотці, яка є пам’яткою архітектури національного значення і споруджена у 1746 році, цьогоріч реставруватимуть за кошти обласного і місцевого бюджетів.

За результатами тендеру, вартість комплексної реставрації становитиме 3 мільйони 793 тисячі гривень, а виконуватиме роботи підприємство об’єднання громадян «Центр комплекс». З обласного бюджету на 2021 рік для цього передбачено близько мільйона гривень.  

«Храм потребує реставрації. Тут вирівняють підвалини та стіни, встановлять підвалини вівтаря, відновлять зовнішні стіни різниці, підлогу, хори та облаштують до них сходи. Також проєкт реставрації передбачає влаштування відмостки та системи блискавкозахисту. Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації вже провів закупівлю у системі ProZorro на реставрацію цієї церкви. Переможець тендеру зобов’язався здійснити всі роботи до 31 грудня 2022 року. Днями ми разом виїхали на об’єкт, щоб оцінити рівень складності робіт та оглянути його стан ще раз, розпочати підготовку. Чекаємо дозволу на початок робіт від ДАБІ», – розповіла директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА Олена Василько.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ TELEGRAM – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: