День захисника у Львові: програма подій

Сьогодні, 14 жовтня в Україні відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці, День захисника та 78 річницю створення Української повстанської армії.

День захисника України офіційно встановили Указом Президента від 14 жовтня 2014 року «з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи української громадськості».

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков подякував усім, хто захищав нашу країну, хто й надалі ризикує життям заради її суверенності та демократичності.

Окрім цього, заступник міського голови Андрій Москаленко заявив, що усі заходи у Львові будуть проведені з дотриманням протиепідемічних заходів.

Уже з 10 жовтня діє акція «Дні захисників України»: заклади, магазини та інші приватні установи надають знижки на товари й послуги для учасників бойових дій та сімей загиблих Героїв.

Перелік інших подій у Львові на сьогодні, 14 жовтня:

  • 12:00-15:00 – виставка військової техніки на площі перед центром Довженка (пр.Червоної Калини, 81);
  • 12:30-14:30 – підняття Державного прапора України на площі перед центром Довженка (пр.Червоної Калини, 81);
  • 14:00 – 14:40 – урочистий Церемоніал підняття Державного прапора за участі Національної академії сухопутних військ та вояків УПА, молитва на Меморіалі Героїв Небесної Сотні у сквері на перехресті вул. М.Кривоноса та вул.Замкової;
  • 18:00 -21:00 – безпечний концерт гурту «МЕРІ» на площі перед центром Довженка (пр.Червоної Калини, 81);
  • 18:00 – 19:00 – молитва у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла за участі учасників АТО (вул.Театральна, 11).

В управлінні соціального захисту ЛМР повідомили, що на честь Дня захисника України буде виплачено одноразову матеріальну допомогу на загальну суму понад 600 тис. грн, яку отримають люди з інвалідністю внаслідок війни (понад 500 осіб).

Також місто Лева надасть матеріальну допомогу до свята Покрови ветеранам, вдовам ветеранів та вдовам політв’язнів на загальну суму близько 85 тис. грн. Ці кошти отримають близько 80 людей.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: