Галицька митниця ініціювала перевірки своїх працівників

Нове керівництво Галицької митниці почало перевірку з окремих питань та порушеннь дисциплінарних проваджень.
 

30.11.2020 близько 23:30 в пункті пропуску “Краківець” Галицької митниці Держмитслужби співробітниками ТУ ДБР у м.Львові, спецпідрозділу “К” УСБУ у Львівській області та ЦСО “А”, у взаємодії із ВВБ Галицької митниці, в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні 6202014000000001258 від 23.10.2020 за ч.3 ст. 368 ККУ задокументовано та затримано “на гарячому” при отриманні неправомірної вигоди у розмірі 1000 грн. державного інспектора відділу митного оформлення номер 2 митного поста “Яворів” Дацка Володимира Мироновича, 28.08.1982 р.н., ОНП-86 (керівник Юськів Володимир Іванович). Про це повідомляє джерело “Діла” у Галицькій митниці.

Вказані грошові кошти вимагались та отримувались державним інспектором Дацком В.І. за нестворення штучних перешкод при митному оформленні в режимі “імпорт” транспортного засобу марки “Renault Megane” р.н.з. LZA 17236.

Галицька митниця ініціювала перевірки своїх працівників

Фото з відкритих джерел

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадовими особами митного поста “Яворів” Галицкої митниці Держмитслужби організовано злочинну схему отримання неправомірної вигоди від громадян, які ввозять в Україну легкові транспортні засоби для розмитнення.

Визначена сума грошових коштів, які отримувались працівниками митниці становить 1000 гривень з однієї машини, загалом за робочу зміну посадовими особами митниці отримувались грошові кошти у розмірі близько 60000 гривень.

Станом на 08:00 01.12.2020 державного інспектора Дацка В.М. затримано в порядку ст. 208 КПК та доставлено до ізолятора тимчасового тримання, вирішується питання про оголошення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 368 ККУ.

За даним фактом ВВБ та керівництвом Галицької митниці Держмитслужби прийнято рішення щодо ініціювання перевірки з окремих питань та порушення дисциплінарних проваджень.

З власних джерел “Ділу” стало відомо, що провадження, в рамках якого проводились обшуки, було розпочато ще кілька місяців тому, коли Галицьку митницю очолював Володимир Цабак. Зрештою, перші факти отримання неправомірної вигоди за безперешкодний перетин кордону автомобілями на іноземній реєстрації було зафіксовано ще у жовтні.

Джерело: Діло

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: