В Україні судитимуть 21-річного окупанта за вбивство мирного жителя

Перед судом постане 21-річний російський військовий, який в Сумській області вбив беззбройного 62-річного місцевого мешканця.

Про це повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова у фейсбук, пише Вголос.

За її словами, це перший російський військовий, який постане перед українським судом за вбивство цивільного.

«Перший російський військовий постане перед судом за вбивство цивільного на Сумщині. Офіс генпрокурора направив до суду обвинувальний акт стосовно командира відділення в/ч 32010 »4-та танкова Кантемирівська дивізія Московської області« Вадима Шишимаріна», – йдеться у повідомленні.

Як встановило слідство, 28 лютого цього року російський окупант вбив беззбройного жителя смт Чупахівка, який вів узбіччям дороги велосипед. Рашист стріляв з автомата Калашникова і поцілив в голову.

«Перед цим колону, в якій був сержант Шишимарін, розбили наші ЗСУ. Втікаючи, він із ще чотирма співслужбовцями обстріляли з автоматів приватний автомобіль та заволоділи ним. На вкраденій машині з пробитими колесами загарбники заїхали в село. Дорогою побачили чоловіка, який повертався додому і говорив по телефону. Один із військових наказав сержанту вбити цивільного, щоб він не повідомив про них українським захисникам. Той здійснив декілька прицільних пострілів через відкрите вікно автомобіля з автомата Калашникова в голову 62-річного потерпілого. Чоловік помер на місці всього за кілька десятків метрів від свого будинку», – написала Венедіктова.

Підписуйтеся на наш Telegram – “LEMBERG NEWS” .

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: