В Україні рекомендують утриматися від поїздок до Турції

Міністерство закордонних справ та посольство України у Туреччині опублікували поради українцям, які перебувають у регіонах країни, де третю добу тривають лісові пожежі. Йдеться про окремі райони міст Мармарис, Бодрум (провінція Мугла) та Манавгат (провінція Анталія).

У посольстві зазначили, що за наявною інформацією, станом на 12:50 30 липня 2021 року, серед громадян України загиблих та постраждалих немає.

“Пожежі в районах, наближених до туристичних комплексів у містах Мармарис та Бодрум (провінція Мугла) і місті Манавгат (провінція Анталія), взяті під контроль. Небезпеки поширення пожежі на територію готелів не існує. Водночас в окремих районах тривають пожежі у лісових масивах що спричиняє задимленість”, — йдеться у повідомленні.

У посольстві рекомендували громадянам, які перебувають у регіонах, де тривають пожежі, діяти за потреби за таким алгоритмом:

1. Звернутися на “гарячу лінію” відповідного туроператора з проханням щодо надання альтернативних пропозицій стосовно продовження відпочинку в інших готелях.

2. У разі виникнення будь-яких проблем зі здоров’ям звернутися до відповідної страхової компанії.

3. У разі відсутності належного реагування з боку туроператора та/або страхової компанії звернутися до: консульства України в Анталії (провінції Адана, Анталія, Бурдур, Караман, Мерсін, Мугла) або генерального консульства України в Стамбулі (провінції Баликесір, Біледжик, Бурса, Едірне, Ізмір, Киркларелі, Коджаелі, Маніса, Сакарья, Стамбул, Текірдаг, Чанаккалє, Ялова) або посольства України в Туреччині (усі інші провінції) та повідомити таку інформацію: назва туроператора, номер туристичного ваучера / назва страхової компанії та номер страхового поліса, назва готелю, суть проблеми.

Номери “гарячої лінії” та електронна пошта: консульство України в Анталії: +90 554 169 96 60, електронна пошта: gc_tra@mfa.gov.ua

Генеральне Консульство України в Стамбулі: +90 530 612 55 77, електронна пошта: gc_tr@mfa.gov.ua

Посольство України в Туреччині: +90 539 550 98 98, електронна пошта: consul_tr@mfa.gov.ua

У Міністерстві закордонних справ додали, що лісові пожежі тривають з 28 липня, зокрема, у південно-західних регіонах Туреччини з високою концентрацією туристичних об’єктів — провінціях Анталія, Адана, Мерсін та Мугла. До боротьби з пожежами залучені всі наявні протипожежні ресурси Туреччини.

“З урахуванням непрогнозованого подальшого розвитку надзвичайної ситуації закликаємо громадян України утриматися від поїздок до уражених стихією регіонів”, — йдеться у повідомленні МЗС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ TELEGRAM – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: