В Україні почалася конференція щодо запобігання алко- та наркозалежностям: онлайн-трансляція

13 травня о 9:00 в Україні почалася дводенна міжнародна конференція, на тему: “Наркотична та алкогольна залежність: безпека суспільства, захист неповнолітніх, психічне здоров’я”.

Конференцію організовано Комітетом Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності спільно з Міністерством внутрішніх справ України, громадською організацією “Український інститут майбутнього” та соціальною ініціативою “У_Міщенко. Соціальний діалог”. Час проведення: 13 і 14 травня з 9:00 до 18:00 (перерва з 13:00 до 14:00), формат – онлайн.

Пряма трансляція розпочалася на YouTube-каналі Ukrainian Institute for the Future за посиланням.

“Більше 7 мільйонів українців мають родичів чи друзів з наркотичною чи алкогольною залежністю або навіть з обома залежностями одночасно. Більше половини громадяни, які мають наркозалежних родичів або близьких знайомих, розповіли про відомі їм випадки, коли ці люди були небезпечними для себе та/або для оточуючих”, – зазначили організатори події.

Конференція складатиметься з чотирьох панелей, присвячених таким питанням:

  • Панель 1. Державна політика щодо питань наркотичної та алкогольної залежності у дітей та дорослих. Міжнародний досвід та можливості його запровадження в Україні;

  • Панель 2. Дитяча залежність;

  • Панель 3. Медицина: стандарти лікування залежності від різних типів ПАР;

  • Панель4. Лікувальні заклади та соціально-реабілітаційні центри. Прозоре функціонування, напрями взаємодії та державна підтримка.

Спікерами заходу будуть представники іноземних держав, Організації Об’єднаних Націй, Верховної Ради, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства соціальної політики, Офісу Генерального прокурора, Національної поліції, Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Уповноваженого президента України з прав дитини, інших державних органів, а також провідні практичні та наукові працівники в сфері лікування і реабілітації осіб з наркотичною та алкогольною залежністю.

За результатами конференції буде видано електронний збірник тез, його опублікують на сайтах Комітету, Українського інституту майбутнього (UIF) та Соціального Діалогу.

Конференція покликана актуалізувати увагу представників органів державної влади, приватного і громадського секторів до питань наркотичної та алкогольної залежності в Україні з точки зору її впливу на базові для суспільства сфери: безпеку, охорону дитинства та здоров’я, а також питань забезпечення доступу осіб із залежністю до якісних послуг із лікування та реабілітації як індустрії, належний розвиток якої потребує системного і комплексного підходу.

У межах зазначеного будуть виявлені та окреслені проблемні аспекти регулювання та функціонування як з боку державного, так і приватного й громадського секторів та визначено чіткий алгоритм консолідованих дій із їх розв’язання, з урахуванням кращих іноземних практик. Останнє передбачатиме підписання Меморандуму про співпрацю.

Слідкувати за новинами щодо конференції, вислати тези з оголошених питань та приєднатися до обговорення можна на сайті проєкту “Соціальний діалог“.

Питання спікерам щодо тематики конференції можна буде поставити під час трансляції в YouTube або заздалегідь надіславши на пошту: info@socialdialogue.com.ua.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: