В Україні планують посилити захист дітей від сексуального насильства

В Україні можуть посилити захист дітей від сексуального насильства. Комітет з питань правоохоронної діяльності розраховує, що у найближчі два пленарні тижні Верховна рада розгляне відповідний законопроект №3055.

Голова комітету Денис Монастирський підкреслив, що Інтерпол нещодавно оприлюднив інформацію про те, що саме через пандемію коронавірусу спостерігається зростання кількості сексуальних злочинів щодо дітей.

“Це новий виклик для всіх нас. Для цього ми розробили новий законопроект… №3055. Ми очікуємо, що він буде розглянутий у Верховній раді у першому читанні протягом двох наступних пленарних тижнів. Ми сподіваємось, що у нас буде можливість прийняти цей законопроект у першому читанні”, – зазначив парламентар.

Що пропонує новий закон

У документі прописаний принцип, за яким у разі, якщо вік особи не встановлено, але є підстави вважати, що особа є дитиною, до встановлення віку їй надається захист, передбачений для дитини згідно з законодавством про охорону дитинства.

Конкретизуються заходи щодо захисту дітей, які постраждали від сексуального насильства або стали його свідками, зокрема щодо порядку виявлення таких дітей, проведення опитування постраждалої дитини за дружньою до неї методикою.

У Кримінальному кодексі планують прописати, що обчислення строків давності притягнення до кримінальної відповідальності розпочинається з дня досягнення повноліття потерпілою дитиною.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: