В Україні вперше судитимуть нардепа за “кнопкодавство”

Вперше народного депутата України судитимуть за те, що він неодноразово голосував замість колеги.

В Україні вперше судитимуть нардепа за "кнопкодавство"

Слідчі встановили, що народний обранець у лютому 2020 року під час розгляду поправок до законопроєкту “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обігу земель сільськогосподарського призначення” на пленарному засіданні Верховної Ради України неодноразово голосував замість колеги, пише ПІК з посиланням на Суспільне.

“За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата України IХ скликання за фактом умисного здійснення на пленарному засіданні Верховної Ради України голосування замість іншого народного депутата (ст. 364-2 КК України)”,— повідомили у відомстві.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Головним слідчим управлінням ДБР. Санкції передбачають арешт на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: