Вісім атлетів зі Львівщини вирушили в Токіо на Паралімпійські Ігри

Українські паралімпійці учора, 12 серпня, вирушили у Токіо. На Паралімпійських Іграх тут позмагається понад 4000 атлетів світу, які виступлять у 22 видах спорту. Відкриються ігри 24 серпня, у день 30-річчя незалежності України.

Про це інформує песслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com.

Участь у церемонії проводів національної збірної команди на XVI літні Паралімпійські Ігри взяв Президент України Володимир Зеленський.

 «Незалежно від результату, я вважаю, що всі ви – вже чемпіони, вже переможці. І всі ці 30 років ви є одними з тих, хто підживлює нашу незалежність і надихає нашу країну ніколи не здаватися. Тож я вам дуже вдячний, як і кожен українець. І я вірю, що ви вкотре підтвердите це в найближчі два тижні в Японії», – зазначив глава держави.

У Паралімпіаді братимуть участь 143 українських атлети, які змагатимуться в 15 видах спорту. У 5 видах спорту Україну представлятимуть львівські спорстмени.

Це фехтувальники на візках Антон Дацко, Андрій Демчук та Наталя Морквич, легкоатлети Роман Павлик та Орися Ільчина та лучники Сергій Атаманенко та Роксолана Дзьоба-Балян.

За всі роки на літніх та зимових іграх паралімпійська збірна України здобула 374 медалі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ TELEGRAM – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: