“Відповідальний господар”: у Львові власники собак влаштували акцію

6 лютого, львів’яни влаштували акцію “Я — відповідальний господар”. Так вони закликали власників тварин прибирати за домашніми улюбленцями у парках та на вулицях. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Акція відбулась у парку імені Івана Франка. До неї долучились мешканці міста зі своїми тваринами. За допомогою таких заходів львів’яни прагнули показати приклад іншим власникам собак.

“Давайте разом продемонструємо високу культуру прибирання за чотирилапим другом і закличемо до цього своїх товаришів-собачників. Адже собачник — це людина яка любить та береже світ довкола себе”, — каже радниця міського голови з питань поводження з тваринами у Львові Оксана Кошак.

За словами радниці міського голови Ірини Оршак, екскременти собак на вулицях міста мають не лише неестетичний вигляд, вони є шкідливими для здоров’я тварин та людей. У фекаліях можуть перебувати віруси, паразити та інфекції, від них можна заразитися гельмінтамиентеритомлептоспірозом та токсоплазмозом. Окрім того, екскременти можуть псувати стан зелених насаджень.

Обов’язок прибирати за тваринами закріплений ухвалою ЛМР від 2011 року “Про правила благоустрою м. Львова” та ухвалою від 2020 року “Про затвердження правил утримання і поводження з домашніми тваринами у Львові”.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: