Грузія домагатиметься екстрадиції Саакашвілі із Польщі

Грузія вимагатиме повернення Міхеїла Саакашвілі, як тільки той визначиться із місцем перебування. Країна направить Варшаві запит про екстрадицію екс-президента Грузії, якщо той вирішить надовго залишитися в Польщі.

Про це в ефірі грузинського телеканалу “Палітраньюс” заявив грузинський депутат, член парламентської більшості Олександр Кантарія, пише Наталія Лебідь у статті для сайту “24”.

“Якщо Саакашвілі облаштується в Польщі і буде там переміщатися, то запит буде направлений і туди”, – сказав депутат. Водночас міністр юстиції Грузії Тея Целукіані заявила, що для нового запиту Польщі про екстрадицію Саакашвілі буде потрібен час.

Ми не можемо вимагати від польської держави відреагувати сьогодні ж або завтра, оскільки в європейських країнах, як і у нас, так і в Польщі, і в Західній Європі, існують одні й ті ж процедури. Ми є членами спільної європейської конвенції про екстрадицію, – пояснила Целукіані в ефірі грузинського Першого каналу.

Вона додала, що для екстрадиції потрібні “кілька судових інстанцій, потрібен час”.

У той же час один з лідерів правлячої партії “Грузинська мрія”, віце-спікер парламенту Георгій Вольський переконаний, що екстрадиція Саакашвілі не стане для Тбілісі проблемою, оскільки в Грузії над ним відбувся суд, і його вирок повинен бути виконаний. Вольський припустив, що його затримання в Україні цілком може бути і не пов’язане з рішенням суду в Грузії, оскільки “в України до Саакашвілі є свої претензії”.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS

Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: