Один з головних замків Львівщини реставрують за гроші від краудфандінгу

На українській платформі краудфандингу зібрали понад 200 тисяч гривень для реставрації Підгорецького замку.

Про це повідомляє Ain.ua.

Благодійний фонд “Софос” успішно завершив збір грошей на реставрацію Підгорецького замку. На українській платформі Na-Starte зібрали 238 367 гривень, що на 18 тисяч більше поставленої мети.

Співзасновниця фонду Олена Бебко зазначила, що це перша в Україні кампанія зі збору коштів на ремонт пам’ятника архітектурної спадщини шляхом колективного фінансування.

“Здається, що відновлення таких великих об’єктів, як наприклад замок, це щось неможливе, або те, що не стосується кожного. Але це не так. Збереження історичних пам’яток – це збереження нашої історії, їх відновлення – це гордість і повага до нації”, – пояснює директор “Софос” Юрій Воронецький.

Для початку краудфандінгу фонду довелося затвердити всю документацію на проведення робіт з Львівською адміністрацією, підписати договори про співпрацю з Львівською галереєю мистецтв ім. Б. Возницького та Львівською обласною адміністрацією. Також провести огляд, підготувати креслення балясин, парапетів та водостоків замку та отримати кошторис на виконання робіт.

Підгорецький замок – пам’ятка архітектури, що розташована селі Підгірці Львівської області. Замок збудували протягом 1635-1640 років у епоху пізнього Ренесансу і бароко. У 2008 році Підгорецький замок потрапив до Переліку 100 пам’яток світу, що потребують негайної реставрації. 

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: