Інтерв’ю Степана Бандери за 1959-ий рік.

Слова великого патріота Степана Бандери про значення української національно-визвольної боротьби, які актуальні і зараз, та які змушують задуматись.

Ще два роки тому у мережі з’явився аудіозапис інтерв’ю провідника Організації Українських Націоналістів Степани Бандери за 1959-ий рік. Кому давалося інтерв’ю – невідомо. Із запису лиш вбачається, що Степан Бандера відповідає на чітко поставлені запитання, які зачитує сам.

В інтерв’ю Степан Бандера акцентує увагу на важливості національно-визвольної боротьби та розповідає, яке значення боротьби саме українців за незалежність для міжнародної спільноти та для майбутнього України:

“Які є головні досягнення боротьби загально-визвольного руху:

  1. Боротьба ОУН-УПА стала загальновідомою не лише серед українського народу, а й серед всіх інших народів, поневолених большевицькою Москвою… 
  2. Ця боротьба найсильніше спричинилася до поширення і вкорінення ідей українського націоналізму, як скристалізованого непримиренного протиставлення марксистському ленінізмові, большевицькій теорії і практиці. Вона вказала властивий шлях до всебічного національно-духовного, політичного і соціально-економічного визволення від тоталітарного большевицького поневолення. Вна дала українській нації й іншим народам пориваючу програму і чітку концепцію переборення російського інтернаціоналізму та безбожницького протиприроднього і людоненависницького комунізму та змагання за правдиву і всесторонню волю народну і людини.
  3. Завдяки організованій боротьбі справа протибільшовицької національно-визвольної революції стала політично діючою, а не абстрактною теорією чи мрією. Вона довела, що теж в підбольшевицькій дійсності можна успішно провадити визвольну боротьбу і створила взірець революційної дії проти комуністичного тоталізму. Приклад активної боротьби безлічі героїчних постатей і членів, вирослих в сучасній дійсності, має непереможний виховний вплив на нові покоління молоді, паралізуючи тиск більшовицького виховання та пориваючи їх до змагання за правду і волю.
  4. Революційна боротьба підірвала в народніх масах паралізуючий вплив страху большевицького тоталітарного насилля і терору, що є головним інструментом комуністичної системи.

До цього долучається виховання еліт, все нових організованих кадрів, збільшування досвіду протибольшевицької боротьби і постійне втримування організованої революційної сили, як керівника всенародного змагання.”

Про західні держави та СРСР:

“Західні держави пізнають і щораз краще розуміють правдиву суть російського імперіалізму і комунізму. Політика поступок, співжиття і примирення з більшовизмом на платфомі завершених загарбань, не заспокоїла Москви, не спиняє її від дальшого агресивнго поступу в різних напрямках. Ця політика остаточно збанкрутувала. 

В світі щораз більше зростає свідомість, що стримати імперіалістичний більшовицький наступ можна тільки рішучим опором і відпором, але виключно дефензивна (охоронна – прим. авт.), хоча б і найтвердша, неуступчива політика Заходу виявиться так само безуспішною. На чергу прийде визрівання офензивної (наступаючої – прим. авт.) постави західних держав проти імперіалізму Москви. Тоді і для них стане актуальним спільний фронт  з національно-визвольними революційними силами, які боряться проти того ж імперіалізму”. 

Інтерв'ю Степана Бандери за 1959-ий рік.

Джерело: Західна Україна News

Фото: ВЛАСНО.info

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS

Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: