КОЛИ МОЖНА ГОВОРИТИ ПРО ЗАКІНЧЕННЯ ВІЙНИ НА ДОНБАСІ?

Метою позапланового візиту спеціального представника Державного департаменту США з питань України Курта Волкера в Україну є вивчення ситуації на Донбасі.

Військовий оглядач Юрій Карін розповів виданню Апостроф, що візит представника Сполучених Штатів пов’язаний із обговоренням питань щодо припинення вогню на Сході України. Волкер – є одним із перших американських політиків, що немає необхідності доводити причетність Росії до конфлікту на Донбасі, адже кровопролиття відбувається саме через неї. 

Можливо, американський представник активізує процес розв’язання конфлікту, акцентуючи увагу на діях російської сторони, яка лише на словах заявляє про свою готовність виконувати зобов’язання за Мінськими угодами. Так, адже за три роки саботажу та провокацій Кремля процес вирішення проблеми та припинення війни не зрушив з мертвої точки. Російськими окупаційними військами проводяться систематичні обстріли позицій сил АТО, Росія продовжує поставку живої сили, боєприпасів та озброєння під виглядом “гуманітарного конвою”. 

Враховуючи, що Курт Волкер – відносно нове обличчя в процесі мирного врегулювання російсько-українського конфлікту на Донбасі,  деякі питання для нього досі залишаються “білими плямами” конфлікту, які він хотів би прояснити. Існує маса запитань – від припинення вогню, виведення російських військ, переходу до України контролю кордону до реалізації законного права на участь у виборах для 1,6 млн. переселенців, які покинули свої домівки на Донбасі через російське вторгнення. 

“Проте, це далеко не перший позаплановий візит представника Штатів в Україну, – зазначає Юрій Карін.

Довідка:

Юрій Карін – офіцер запасу, співзасновник сайту “Інформаційний спротив”, який функціонує, як ініціатива неурядової організації “Центр воєнно-політичних досліджень” (Київ).

Фото: lb.ua

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: